Datul zăpezii- o activitate cultural-educativă

Hai să vă povestesc cum am ajuns eu la această concluzie:

Azi dimineaţă când m-am trezit, undeva pe la 11 (pentru unii încă era dimineţă, da?), am privit cu lacrimi  în ochi cum zăpada a pus stăpânire pe toată suflarea. Săracul tata încerca din răsputeri să dea zădapa din curte, doar că nu prea mai avea unde s-o mai pună. Eu ca o fată bună ce sunt m-am gândit că ar fi cazul să ies să-l ajut, mai ales că iarna asta nici n-am atins lopata. Doar sunt fată crescută la ţară, n-oi fi eu în stare să dau puţină zăpadă la o parte, îmi ziceam eu cu vitejie.

M-am echipat corespunzător cu ghete îmblănite, geacă, fular, căciulă şi mănuşile alea groase de zăpadă despre care nici nu ştiam că le am. Am ieşit afară şi mi-am dat seamă că dacă mai vrem să ieşim din casă zilele următoare, trebuie să eliberez terasa.

Ca o paranteză, eu cu sora mea stăm la etaj, iar pentru a coborî trebuie să ieşim pe afară – scările pornesc din terasă (nu ştiu dacă a înţeles cineva ceva).

Am dat toată zăpada peste balustradă, iar când mă pregăteam să cobor, s-a auzit un zgomot ciudat, iar în momentul următor jumatate din zăpada de pe casă era pe terasă. Am tras aer în piept şi am luat-o de la capăt. Şi uite aşa, în timp ce munceam eu acolo şi mai trăgeam cu câte un ochi la cealaltă jumătate de zăpadă care mai era încă pe casă, am început să meditez la săracul Sisif. Începusem să mă simt şi eu ca un erou absurd.

Într-un final am reuşit să cobor, doar ca să constat că tot ceea ce am dat jos, va trebui cumva să car în spatele curţii. Cum între locul unde era grămada de zăpadă şi cel în care trebuia dusă sunt cam 10 metri, am început să caut un mijloc de transport . Geniul meu şi-a spus şi de data aceasta cuvântul şi am reuşit să transform un obiect casnic într-un utilaj de dezăpezire: ligheanul anti zăpadă.

În timp ce căram eu zăpada cu utilajul meu minune, mi-a venit în minte o altă întâmplare despre care m-a învăţat bunica: înmulţirea pâinilor, doar că la mine era vorba de zăpadă. Pe măsură ce eu luam din grămadă nu ştiu prin ce procedeu cineva o punea la loc.

După aproape 3 ore de dat zăpada, când în sfârşit simţeam că am făcut şi eu o treabă cum trebuie, restul de zăpadă de pe casă a plonjat pe terasă. Sisif cu infernul lui mi-au acaparat din nou mintea.

Spuneţi voi, datul zăpezii nu este  o activitate educativă? Te plimbă de la mitologie la religie şi invers fără nici o greutate.

Presimt că voi face o febră musculară cum demult n-am mai făcut, iar acesta va fi un pretext minunat pentru a nu mai coborî 3 zile din pat.

Reclame

30 de gânduri despre „Datul zăpezii- o activitate cultural-educativă

  1. In Constanta sunt 4 grade si s-a topit toata zapada:)

    Ghici la cine vine primavaaara?:) Cand se deschid drumurile, iti trimit un ghiocel 🙂
    Doar ce am realizat ca eu comentez cu alt user. Aja ga…vrei za vii zodzia mea? Am ji balad, ji gamile, de doade am 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s